Logo

Annons:

En God Jul & ett Gott Nytt År önskas med årets sista utgåva

Dietisten #4.21 Stina Bodén är dietist på Östersunds sjukhus. I december 2020 disputerade hon med avhandlingen Inflammation and risk of chronic diseases with a focus … Läs mer

Dietisten #4.21

Stina Bodén är dietist på Östersunds sjukhus. I december 2020 disputerade hon med avhandlingen Inflammation and risk of chronic diseases with a focus on colorectal cancer and the impact of dietary patterns. I Dietisten gör Stina en populärvetenskaplig presentation av sin forskning.

Fullkorn är viktigt för folkhälsan, och trots att kunskapen ökar och fullkornsprodukterna i butik blir allt fler är det bara 1 av 10 i Sverige äter tillräckligt mycket av det. Dietisternas Riksförbund (DRF) arrangerade i november ett webinarium för att sprida kunskap om fullkornets roll för hållbara hälsosamma matvanor, och vad man behöver ta hänsyn till vid till exempel mag- och tarmsjukdomar eller diabetes.

Ytterligare:

  • Tydliga samband mellan intag av sockersötade drycker och ökad risk för kardiometabola sjukdomar
  • Insekter – Nytt på tallriken
  • Hållbar kost
  • Kostmönster och mortalitet

och mycket, mycket mer…

God läsning\nönskar redaktionen

Dietistens senaste utgåva finns tillgängligt digitalt för dig som prenumererar!

 

Intresserad att läsa Dietisten?

Vi fortsätter vårt förmånliga erbjudande av en kostnadsfri prenumeration av Dietisten för dig som arbetar inom professionen. Läs mer under prenumerera.

Har du inte hunnit ta del av erbjudandet om en gratisprenumeration och önskar kunna läsa alla nummer? Ingen fara, du har tillgång till alla tidigare nummer digitalt i din prenumeration via appen. Välkommen!

Jag vill prenumerera

Publicerad: 2021-12-17

Mest lästa

loading

Annons:

Nyfiken på Dietisten?