Logo

Annons:

4 av 10 danskar vill betala extra för hållbarhet

Danskarna vill se mer hållbarhet på menyn på landets restauranger och caféer och är villiga att betala extra för att nå dit. Det visar en … Läs mer

Danskarna vill se mer hållbarhet på menyn på landets restauranger och caféer och är villiga att betala extra för att nå dit.

Det visar en studie från Arla Pro, som levererar mejeriprodukter till storkök över hela landet. Hela 8 av 10 danskar förväntar sig att danska restauranger ska anstränga sig för att leverera hållbar mat. Dessutom svarar 4 av 10 danskar att de är villiga att betala extra för att äta på en restaurang eller café som har genomfört många åtgärder för att vara hållbara.

– Danska konsumenter ställer allt högre krav på vad de äter. Särskilt hållbarhet har fått en stor roll när vi äter ute. Jag tror inte att den nuvarande krisen kommer att ändra på det, även om folk har mindre pengar att röra sig med. Det här är en självklar möjlighet för danska restauranger att dra nytta av konsumenternas intresse för att skapa en mer hållbar livsmedelsindustri, säger Jesper Vanghøj, marknadschef på Arla Pro.

Skenande köttpriser pressar personalmatsalar och restauranger att laga grönare och mer klimatvänliga rätter. På så sätt möter de konsumenternas förväntningar ännu snabbare, samtidigt som de sparar pengar.

Publicerad: 2022-11-08

Mest lästa

loading

Annons:

Nyfiken på Dietisten?