Logo

Annons:

Kostråd för äldre – nu på remiss

Hälsosamma matvanor är viktigt under hela livet, och hur man behöver äta för att må bra förändras till viss del med åren. Livsmedelsverket har därför … Läs mer

\r\n

Hälsosamma matvanor är viktigt under hela livet, och hur man behöver äta för att må bra förändras till viss del med åren. Livsmedelsverket har därför tagit fram kostråd till äldre. Förslaget går nu ut på remiss.

\r\n\r\n\r\n\r\n

I de nya kostråden beskriver Livsmedelsverket vilka näringsämnen som är särskilt viktiga för äldre. Råden tar också hänsyn till att många äldre får minskad aptit med åren och därför kan behöva äta lite annorlunda för att få i sig allt de behöver. En sätt att lyckas med det är att dela upp maten i flera små, näringsrika måltider utspridda över dygnet.

\r\n\r\n\r\n\r\n

Hälsosam mat i rätt mängd, tillsammans med fysisk aktivitet, är viktigt för balans, benstomme och muskler. Bra mat kan skjuta upp skörhet och ohälsa och även minska risken att ramla.

\r\n\r\n\r\n\r\n

De föreslagna kostråden till äldre skickas nu ut på remiss. Remissen är öppen för alla, synpunkter lämnas senast den 24 april, 2019.

\r\n\r\n\r\n\r\n

Remiss – Kostråd för personer över 65 år Dnr 2019/01343

\r\n\r\n\r\n\r\n

Tallriksmodell för den med nedsatt aptit

\r\n\r\n\r\n\r\n

Källa: Livsmedelsverket

\r\n

Publicerad: 2019-03-27

Mest lästa

loading

Annons:

Nyfiken på Dietisten?