Logo

Maria Masoomi ny chefredaktör för Dietisten

Dietisten och kostekonomen Maria Masoomi har sedan ett par år varit en uppskattad krönikör i Dietisten och tillträder nu som chefredaktör för tidskriften. – Jag ser … Läs mer

Dietisten och kostekonomen Maria Masoomi har sedan ett par år varit en uppskattad krönikör i Dietisten och tillträder nu som chefredaktör för tidskriften.

– Jag ser fram mot att få ta över denna uppgift, säger Maria Masoomi. Folkhälsa och kulturförståelse samt attitydförändringar och kommunikation inom kost och hälsa är ett område jag brinner för.

Magnus Forslin mångårig chefredaktör för den tidigare tidskriften Dietistaktuellt och nuvarande Dietisten välkomnar varmt Maria Masoomi:

– Jag är mycket glad över att Maria tar över rodret, kommenterar den tidigare redaktören. Dels har hon en imponerande bakgrund inom området kost och kommunikation med en stor bredd, dels besitter hon en unik kompetens när det gäller frågor om migration och folkhälsa. Ett både högaktuellt och angeläget område som en stor del av Dietistens läsare är betjänta av att få fördjupa sig i.

Maria har också en rad personliga egenskaper som gör henne särskilt lämpad för uppgiften – hon är en sann entreprenör som begåvats med energi, smittande engagemang, nytänkande och skaparkraft.

Hon har samtidigt en hel del friska, spännande idéer kring tidskriftens vidareutveckling, som redan under året kommer att ge sig till känna.

– Vi skall bland annat försöka öka betoningen på konkreta, handfasta råd och uppslag för den enskilde dietisten i hennes vardag, fortsätter Maria. Avsikten är att i större utsträckning bli en praktisk kunskapsresurs för professionen. Och jag ser därför gärna att vi får en tät dialog mellan redaktion och läsare.

Spännande förändringar till trots kommer Dietisten fortsatt sätta sin pay-off – för vetenskap och evidens – i högsätet.

– Även om tidskriften kommer att genomgå en viss omvandling och få en bredare profil, kommer den inte att vika en tum från den vetenskapliga grund som tidskriften vilar på

Maria Masoomi tog sin dietistexamen i Uppsala 1998 och har en lång erfarenhet av publicistisk verksamhet, bland annat har hon varit kolumnist på Upsala Nya Tidning, krönikor på Land Lantbruk, Axess och SvD. Därtill har hon varit programledare för SR:s Karlavagnen, medverkat återkommande i en rad olika radioprogram och skrivit den prisade matboken Marias Persiska Buféer. Hon har sina rötter i Iran och talar farsi och dari.

Kontakt:\nMaria Masoomi: 070-492 14 84, maria.masoomi@dietisten.net\nMagnus D. Forslin: 072-72 72 640, magnus.forslin@dietisten.net

Dietisten är en obunden tidskrift med syftet att presentera objektiv information, utan politiska, kommersiella eller organisatoriska hänsyn inom området kost, nutrition och hälsa. Målgruppen är Sveriges legitimerade dietister, nutritionister, nutritionssjuksköterskor, kostchefer/kostekonomer, logopeder och även läkare med intresse för området.

Publicerad: 2022-01-17

Mest lästa

loading

Nyfiken på Dietisten?